Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Claeys-Bouüaert Terug naar boven
 
Kasteel Claeys Bouuaert
 
Het omwalde kasteel, dat wellicht opklimt tot de late middeleeuwen, werd gebouwd in 1888 naar een ontwerp van architect Schadde, in opdracht van de heer Edmond Bracq-Herraux. Om financiële redenen verkocht Edmond Bracq-Herraux het domein en de funderingen aan Alfred Claeys-Bouüaert. Hij voltooide het nieuwe waterkasteel in 1890-1892. Het werd opgetrokken in bak- en hardsteen in neo-Vlaamse-renaissancestijl. De familie Claeys-Bouüaert bewoonde het kasteel tot in 1971.
Nog voor de fusie van Mariakerke met Gent, werd het domein aangekocht door de gemeente om te fungeren als contactcentrum en werd het toegankelijk voor het grote publiek. In 1996 werd het kasteel beschermd als monument.
Thans is het gebouw eigendom van de stad Gent, en heeft het CJK, Centrum voor Jonge Kunst, er zijn vaste stek. Het CJK is uitgegroeid tot een open ontmoetingsplek voor alle kunstvormen. Het is een kunstencentrum dat een zo groot mogelijke doelgroep van publiek, artiesten, en organisatoren, in contact wil brengen met diverse kunsten en met elkaar.
  Gemeente Mariakerke
(Deelgemeente van Gent)
Kasteel en park te bezoeken
Website: http://www.cjk.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.