Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Ter Leyen Terug naar boven
 
Ter Leyen
 
Achter de kerk van het dorp Boekhoute rijst de fraaie waterburcht ‘Ter Leyen’ op. Al in 1410 was er sprake van het Goed Ter Leyen. Het behoorde toe aan een zekere Jan Sloeven uit Gent. Aanvankelijk begon het kasteel Ter Leyen aan zijn lange geschiedenis als herenhoeve.
Vanaf 1580 wordt pas over het 'kasteelhof' gesproken en werd het gedeeltelijk verbouwd door de familie Zoete van Lake. In 1774 werd het openbaar verkocht voor ruim 530 pond.
‘Ter Leyen’, gebouwd op een L-vormige plattegrond en deels omringd door een gracht, werd in 1933 zeer deskundig gerestaureerd door de bekende Gentse architect Valentin Vaerwijck en kreeg het zijn huidig renaissancistisch aanzicht.
Op 11 januari 1977 werden het kasteel en de bijbehorende omgeving beschermd als monument en werd het een locatie voor allerlei evenementen.
Het sprookjesachtige witgekalkte kasteel met zijn twee slanke hoektorens, zijn baksteen rode daken en zijn groen geschilderde ramen en luiken, is uitermate geschikt voor gezellige, feestelijke en zakelijke aangelegenheden.
  Gemeente Boekhoute
(Deelgemeente van Assenede)
Kasteel kan men reserveren voor bepaalde gelegenheden
Website: http://www.kasteelterleyen.nl
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.