Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Hof Terlinden Terug naar boven
 
Hof Terlinden
 
Het ’t Goed ter Linden, in de volksmond de Grote Verdoemenis genoemd, was in de 17de eeuw bekend als een klein, met water omringt gebouw, en werd het Hof Terlinden genoemd. De familie Terlinden, wellicht van dit goed afkomstig, speelde vanaf het begin van de 17de eeuw een rol in het stadsbestuur van Aalst.
Het huidige kasteel zou in 1775 gebouwd zijn door Jaak Angelus Dierickx, voorzitter van de Raad van Vlaanderen. In 1913 werd het domein verkochte aan L. Geerinckx en werd een nieuw hoofdgebouw opgericht in neotraditionele stijl. De twee zijvleugels uit 1775 en het poortgebouwtje werden aangepast. De familie Geerinckx verkocht het gehele domein aan een bouwfirma, die er twee appartementsgebouwen oprichtte.
In 1978 werd het kasteeldomein zelf verkocht aan de stad Aalst, die het park voor publiek openstelde. Het kasteel werd ingericht als regionaal "Centrum voor Economie en Middenstand". Zowel de Stedelijke Dienst voor Middenstand en Economische Ontwikkeling als de arrondissementele Kamer van Koophandel kreeg er hun kantoren. Door verhuizing naar een nieuw administratief centrum werd het kasteel door de stad Aalst, in mei 2017, verkocht aan een particulier.
  Stad Aalst
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.