Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Oudeberg Terug naar boven
 
Kasteel Oudeberg
 
Het kasteel Oudeberg is gelegen in een domein van 4 hectare op de top van de Oudeberg, vlak achter de Heilige Kapel en grenzend aan de befaamde Muur van Geraardsbergen. Dit 19de eeuws domein is door de jaren heen veel veranderd. De huidige sprookjesachtige look is dan ook gegroeid.
De oorsprong van het Oudenberg kasteel is vermoedelijk terug te voeren tot een kleine hofstede met aanpalende stallingen en eigendom van linnenhandelaar, en later bankier, Jean-François Spitaels. Het uitzicht van het huidige kasteel en bijgebouwen is grotendeels het werk van Felix Spitaels tijdens de jaren 1890-1895. De verbouwing van notaris Désiré De Clercq in 1903-1904 heeft het landhuis nog meer kasteelallures bezorgd. Nadien werden achtereenvolgens de familie Blicken en de familie Putseys eigenaar. Sinds 2003 is kasteel Oudeberg in handen van dhr. Alain Corneille. Deze laatste bracht het pand terug in zijn oorspronkelijke staat.
Thans kan men op deze locatie terecht voor het organiseren van trouw- of communiefeest een seminarie of businessevent. Mede door de unieke ligging, en de pracht die het vandaag uitstraalt, is deze bijzondere locatie een aanrader voor evenementen en feesten te organiseren.
  Gemeente Geraardsbergen
Kasteel is thans locatie voor feesten en evenementen
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.