Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Leeuwergem Terug naar boven
 
024 Kasteel van Leeuwergem
 
Voordat het huidige kasteel van Leeuwergem werd gebouwd was er op dezelfde locatie een ouder kasteel, opgetrokken in de eerste helft van de 15de eeuw. Dit kasteel werd in het begin van de 17de eeuw herbouwd en in de 18de eeuw vervangen.
Het omwald kasteel van Leeuwergem is één van de meest interessante en authentieke rococo realisaties in ons land. Het vormt een rustige vierhoek, links en rechts geflankeerd door fraaie bijgebouwen in dezelfde stijl. Het werd samen met het neerhof in 1724 gebouwd door de Gentse edelman Pieter Emmanuel d’Hane. De elegantie van het buitenaanzicht en het interieur wordt bepaald door de karakteristieke Lodewijk XV-stijl. Het park en de tuinen werden gedeeltelijk geïnspireerd op ontwerpen van de Franse tuinarchitect Le Nôtre. Uniek in ons land is het lovertheater, een openluchttheater, volledig aangelegd in haagbeuk, dat plaats biedt aan 800 personen. Het geheel geeft een beeld van de evolutie van de klassieke tuin naar de 19de eeuwse romantische parkaanleg.
Het kasteel van Leeuwergem, dat nagenoeg intact is gebleven en bewoond wordt door Baron Baudouin della Faille d'Huysse en Barones Pauline de Villenfagne de Vogelsanck, is vandaag nationaal erfgoed.
  Gemeente Elene
(Deelgemeente van Zottegem)
Kasteel te bezoeken na afspraak
Website: www.leeuwergem.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.