Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Rollier Terug naar boven
 
Kasteel Rollier
 
Dit neoclassicistische kasteeltje, in 1906 gebouwd door Jan Rollier, is zonder twijfel een van de mooiste historische panden van Denderleeuw. Het is een van de zeldzame overgebleven voorbeelden van de neoclassicistische bouwstijl uit het eind van de 19de eeuw.
Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel eigendom van Otton Van Roy, die er een naaiatelier had. In 1995 werd het kasteeltje door de familie Van Roy te koop aangeboden aan het gemeentebestuur. Om te voorkomen dat het gebouw zou opgeofferd worden aan nieuwbouw en verkaveling, of volledig ten onder zou gaan aan verval, besloot het bestuur om het pand met het aanpalende koetshuis en de omliggende tuin aan te kopen. Het gebouw werd volledig gerenoveerd en biedt sindsdien onderdak aan tal van gemeentelijke diensten zoals de jeugddienst, cultuurdienst, sportdienst en sociale dienst. Ook maken tal van verenigingen dankbaar gebruik van de binneninfrastructuur voor de organisatie van culturele en andere evenementen. De heeraangelegde kasteeltuin leent zich eveneens uitstekend voor de organisatie van buitenevementen.
Er kan dan ook met recht gesteld worden dat het kasteeltje samen met het koetshuis momenteel het kloppende hart vormt van het culturele en verenigingsleven in Denderleeuw.
  Gemeente Denderleeuw
Park staan open voor publiek
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.