Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Petegem Terug naar boven
 
031 Kasteel van Petegem
 
Op dit historische domein, aan een arm van de Schelde, bevind zich de burchtruïne van een van de oudste kastelen van Vlaanderen. Een oorkonde van Karel de Kale, die het in 864 bezocht, wijst er op dat deze burcht door de Frankische koningen van het tweede vorstenhuis werd bewoond. In 1286 werd de heerlijkheid Petegem verkocht aan de Graaf van Vlaanderen, Gwijde van Dampierre. Hij verbouwde er de aloude burcht tot een kasteel, zijn vrouw stichtte er op 1 km stroom afwaarts de abdij van Sint Klara, ook wel Beaulieu genoemd die tot het einde van de 18de eeuw bleef bestaan.
In 1847 werd in de nabijheid van "t Oud Kasteel" het huidige "nieuw" kasteel opgetrokken in neo-renaissancestijl door architect François Coppens in opdracht van baron August Pycke de Peteghem.
Het historische domein is thans de thuishavenvan de Golf- & Countryclub Oudenaarde, die kan bogen op twee prachtige 18 holesbanen te midden van de eeuwenoude bomen in het kasteelpark doorkronkelt door de Schelde. Twee golfterreinen van een uitstekende kwaliteit, die elke speler zeker zal bekoren.
  Gemeente Petegem-aan-de-Schelde
(Deelgemeente van Wortegem-Petegem)
Kasteel en park huisvest thans de Golf- & Countryclub Oudenaarde
Website: www.golfoudenaarde.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.