Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Boutersem Terug naar boven
 
Kasteel van Boutersem
 
De oude ridders van het geslacht van Boutersem waren in de 12de eeuw nog hertogelijke ministriales, maar zij behoorden weldra tot de hoge Brabantse adel. Hun burcht, in de wijk Hoogbutsel, was een zeer aanzienlijk slot dat echter in de vorige eeuw volledig verdween. Het nieuwe kasteel van Boutersem, in neovlaamse stijl, werd in 1890 opgericht door Joseph Bertrand.
Joseph Bertrand was gehuwd met Marie-Louise Janssens, dochter en erfgename van Joseph Janssens, suikerfabrikant te Tienen. De familie Janssens bezat in Boutersem de Molenhoeve, met een oppervlakte van meer de 50ha, waarop een zomerhuis stond met vijver en aanhorigheden. Joseph Bertrand liet die zomerresidentie in 1890 afbreken en vervangen door het kasteel dat we vandaag nog kunnen zien.
In 1993 werd het kasteel aangekocht door lederontwerper Johan-David Lambrechts. Net zoals in de Engelse klassenateliers voor lederwaren had hij, in de kelders van zijn kasteel, ruimte genoeg voor zijn eigen atelier. Het gelijkvloers werd volledig gerestaureerd en dient als showroom. De zalen worden tweemaal per jaar gebruikt voor de modeshows van zijn eigen zomer en wintercollectie.
  Gemeente Boutersem
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.