Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel de l’Escaille Terug naar boven
 
Kasteel de l Escaille
 
Het kasteel de l’Escaille, opgetrokken in neorenaissancestijl, is in drie fazen gebouwd, in 1800 en in 1910 en 1930 werden de zijvleugels bijgebouwd. Het is in baksteen opgetrokken en in het midden staat een achthoekige toren met steigergaten onder de spits.
Op de plaats van het huidige kasteel stond vroeger in de 15de eeuw ‘t Hof van Boeslinter, met Jan van Boeslinter als oorspronkelijke eigenaar. Later kwam het in handen van Peter van Grieken, en werd het ‘t Hof van Grieken genoemd.
Na enige overdrachten kwam het kasteel in het bezit van Gabriel-Michiel-Frans de l’Escaille, heer van Amours (1706-1780). Hij was hoofdmeier van Tienen. Door huwelijken kwam het in handen van de familie De Turck. Emanuel - Ambroos J. de Turck de Kersbeeck (1786-1863) liet op het goed een aanzienlijke pachthoeve bouwen. Zijn kinderen Theodore, Louis en Sylvie braken ze af en bouwden op het einde van 1800 het eerste gedeelte van het huidige kasteel. Thans wordt het kasteel nog steeds bewoond door de familie de l’Escaille.
  Gemeente Attenrode-Wever
(Deelgemeente van Glabbeek)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.