Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Boetfort Terug naar boven
 
Kasteel Boetfort
 
Kasteel Boetfort of kasteel van Madoets, wordt voor het eerst vernoemd als een omwalde hofstede in oude documenten wanneer het op 15 april 1581 door Jan Thielemans verkocht wordt aan Jacques Hannibhal, een schilder uit de Brusselse omgeving die de St. Rumolduskerk van Steenokkerzeel restaureerde in de periode 1589-1598.
Op 20 december 1594 moest hij het kasteel al verkopen aan Brussels schepen Hendrik Madoets en zijn echtgenote Margareta van Zuene. Op dat tijdstip was het kasteel enkel nog een volledig tot puin herschapen ruïne. Hendrik Madoets stond sinds 1595 in voor de restauratie van het fraaie bouwwerk, in Diegemse steen, midden in het dorp. Het kasteel was pas afgewerkt in 1610, zoals de ankers op de gevel het vermelden. Het nieuwe kasteel Madoets zou ooit als jachtpaviljoen gediend hebben, toen Lodewijk XIV van Frankrijk op doortocht was in onze streken.
In 1728 werd de familie Titimont eigenaar van het goed. Nadien veranderde het regelmatig van eigenaar. Tot voor enkele jaren was er een restaurant in het kasteel gevestigd. Na een faillissement werd de inboedel openbaar verkocht.
In 2008 kocht de familie Van Der Zijpen het kasteel aan met de bedoeling er een kuuroord-wellness centrum in onder te brengen. Bij grootscheepse restauratiewerken bleven de sfeer, de geest en de ziel van het oude kasteel Boetfort bewaard. Thans is Boetfort een trekpleister voor kwaliteitsvolle wellness in een sfeervol kader.
  Gemeente Melsbroek
(Deelgemeente van Steenokkerzeel)
Kasteel is thans welness centrum
Website: www.thermae.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.