Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Hooleyck Terug naar boven
 
051 Kasteel Hooleyck
 
Het kasteel Hooleyck is een typisch voorbeeld van de talrijke eclectische kastelen en kasteeltjes die in de late 19de eeuw in ons land verrezen.
Hooleyck werd gebouwd tussen 1884-1888 door Fernand Isidore Kempeneers op het Rumsdorpveld, halfweg tussen Landen en Rumsdorp.
Isidore was advocaat in Herk de Stad, maar werd tot vrederechter in Landen aangesteld in 1884. Door zijn huwelijk met Mevr. Zelie besliste hij om zich definitief in Landen te vestigen. In 1912 werd het landgoed eigendom van zijn schoonzoon Philippe Cartuyvels, grootvader van de huidige eigenaar en bewoner.
Tijdens de eerste wereldoorlog bezetten de Duitsers het kasteel. Gedurende korte tijd vonden Franse vluchtelingen er een onderkomen.
Philippe Cartuyvels stierf op 23 juni 1969. Marie Zelie Kempeneers volgde haar man in de dood te Landen op 8 april 1976. Het was de zoon Marie Philippe Cartuyvels die het Kasteel erfde. Philippe trouwde met barones Yvonne Marthe van der Straeten de Waillet. Zijn zoon Pierre Cartuyvels werd burgemeester van Landen op 14 februari 2000.
  Gemeente Landen
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.