Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Hof Ter Loonst Terug naar boven
 
Hof Ter Loonst
 
De slotgrachten die het domein omringen, evenals de schietgaten van de ingangspoort, tonen aan dat het Hof Ter Loonst een versterkte hoeve was, met een historiek die terug gaat tot in 1162, voormalig leen van de heerlijkheid Stalle en hoorde in 1468 toe aan Adriaen vanden Broeck. In 1474 was Herman In De Schale eigenaar opgevolgd door ridder vanden Dale. In 1535 kwam het in bezit van jonker Aert de Borchgrave, edelman aan het hof van Keizer Karel. In 1538 verbleef keizer Karel, op doorreis naar Duitsland, hier een drietal dagen. 
Het huidige Hof Ter Loonst dateert uit de 15de, 16de en 17de eeuw, met dienst gebouwen uit de 18de eeuw. In 1957 kwam graaf Guy Carpentier de Changy en gravin Consuelo de MeeĆ»s d’Argenteuil het kasteel bewonen en liet het geheel restaureren onder leiding van professor R.M. Lemaire en het werd als monument geklasseerd.
De huidige eigenaars, die het kasteel kochten in 2013, hebben het authentieke pand volledig gerestaureerd en gerenoveerd. Vandaag is het Hof Ter Loonst een toplocatie voor allerlei evenementen.
  Gemeente Kampenhout
Kasteel niet toegankelijk
Website: www.terloonst.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.