Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Rixensart Terug naar boven
 
Kasteel van Rixensart
 
Het kasteel van Rixensart, in de groene vallei van de Lasne, kan worden gerangschikt onder de mooiste kastelen van België.
Het huidige gebouw, wellicht zo mooi en aardig door dat het niets oorlogszuchtig uitstraalt, stamt gedeeltelijk uit de jaren 1631-62 en werd gebouwd door Jean-Charles de Gavre, graaf van Frésin en vervolgens door Hipolyte Spinola, graaf van Bruay.
De salons, slaapkamers en appartementen, die er stuk voor stuk schitterend uitzien, werden bewoond door diverse grote persoonlijkheden, waaronder Graaf Félix de Merode, minister van staat Monseigneur Xavier de Merode, en schrijver Charles de Montalembert. De inrichting van de tuinen zou geïnspireerd zijn op een tekening van Le Nôtre, de beroemde architect tekenaar van Lodewijk XIV. Naast het kasteel, dat werd gebouwd vlakbij een ruïne van een oude vesting, staat de H. Kruiskerk, de vroegere slotkapel. Hier worden nog relieken bewaard van de kruisvaarders.
Het kasteel van Rixensart, een parel van renaissancebouwkunst, met kleine toegevingen aan de barok, werd toegevoegd aan de lijst van het uitzonderlijk bouwkundig erfgoed van Wallonië.
  Gemeente Rixensart
Kasteel te bezoeken
Website: https://chateauderixensart.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.