Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Clabecq Terug naar boven
 
Chateau de Clabecq
 
Het château de Clabecq, een oud leen van Gaasbeek, dateert uit de zestiende eeuw. Maar de geschiedenis van dit kasteel gaat veel verder terug in de tijd. Op deze plaats stond vroeger een veel oudere vesting.
De familie Clabecq was hier meester van 1180 tot ongeveer 1500 gevolgd door de familie de Cotterau (1685), de burggraven van Flodorp (1780), de familie van de markies van Sayve (1880), en in 1921 werd M. de Stordeur eigenaar van het kasteel. In 1947 werd het gekocht door de forges de Clabecq en werd het kasteel omgevormd tot sociale huisvesting voor Italiaanse migranten die in de hoogovens werkten, waardoor het ook wel, Château des Italiens, genoemd werd.
Na het faillissement van de forges stond het lange tijd te verkommeren. Het kasteel werd vervolgens op de lijst van Waalse Erfgoed geplaatst. Ondertussen werd het kasteel onderworpen aan een grondige restauratie en kreeg het een herbestemming als sociaal woonproject.
Het Château de Clabecq bestaat uit drie vleugels grenzend aan een binnenplaats en werd volledig opgetrokken met plaatselijke arkoze steen.
  Gemeente Clabecq
(Deelgemeente van Tubize)
Kasteel kreeg een herbestemming als sociaal woonproject
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.