Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Bois-Seigneur-Isaac Terug naar boven
 
Chateau de Bois Seigneur Isaac
 
Het Château de Bois-Seigneur-Isaac, waarvan de oorsprong waarschijnlijk teruggaat tot de 12de eeuw, maakte deel uit van een verdedigingsgordel die het graafschap Henegouwen moest beschermen tegen de uitbreidingsplannen van de hertogen van Brabant. Van die burcht is alleen een toren overgebleven die afgezonderd staat van het huidige kasteel.
In 1712 werd het bouwvallige kasteel gekocht door Heer Antoine de Belhomme en zijn echtgenote, Marie-Thérèse Rouillon de Castaigne. In 1720 bouwde dit echtpaar een nieuw kasteel in Lodewijk IV stijl en werd het omgevormd tot een lusthof. Door huwelijk kwam het 1810 in bezit van de familie Snoy et d'Oppuers.
Het Château de Bois-Seigneur-Isaac, met een prachtige Franse tuin, ontworpen door tuinarchitect Duchêne, werd in 1993 opgenomen op de lijst van uitzonderlijk Waals erfgoed. Om dit architecturale pareltje te promoten en te beschermen, heeft huidig eigenaar, Baron Bernard Snoy, samen met zijn echtgenote, Christine de Weck, de vzw "Vrienden van het Château de Bois-Seigneur-Isaac" opgericht. In het kader van haar activiteiten stelt deze vzw voor om het kasteel open te stellen voor het publiek en het ter beschikking te stellen voor huwelijksfeesten, recepties, zakendiners, bedrijfsseminaries en andere evenementen.
  Gemeente Bois-Seigneur-Isaac
(Deelgemeente van Braine-l'Alleud)
Kasteel te bezoeken
Website: www.bois-seigneur-isaac.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.