Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Ingelmunster Terug naar boven
 
Kasteel van Ingelmunster
 
Groot en toch eenvoudig, streng en toch elegant, luxueus en toch sober. Deze ongewone combinatie van kwaliteiten suggereert dat het klassieke kasteel van Ingelmunster een paar eeuwen geleden als een buitenresidentie in keer werd neergezet.
Niets is minder waar! Al in 1075 bouwde Robrecht de Fries, graaf van Vlaanderen, hier een versterkte burcht op de ru√Įnes van een klooster dat in 640 bewoond was door Engelse monniken die er ooit een klooster zouden hebben gesticht dat later geplunderd werd door de Noormannen. Later in de middeleeuwen¬†groeide de versterking uit tot een kasteel met vierkante plattegrond en brede slotgrachten. Van het middeleeuwse kasteel blijven nog alleen de brede slotgrachten, de fundamenten van twee ronde torens, de keuken en de kelder over.
Op de aloude grondvesten werd door Delphin ven Plotho, in de 16de eeuw, het huidige kasteel met U-vormige plattegrond opgetrokken. In 1986 werd het kasteel aangekocht door de familie Van Housebrouck, brouwers te Ingelmunster sinds 1900.

Vandaag is het Kasteel van Ingelmunster een tot de verbeelding sprekende locatie voor stijlvolle evenementen, seminaries en feesten.
  Gemeente Ingelmunster
Kasteel is thans event locatie
Website: http://kasteelvaningelmunster.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.