Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel d’Aertrycke Terug naar boven
 
003 Kasteel d Aertrycke
 
Het domein en kasteel d’Aertrycke, in de volksmond ook wel eens ‘de Maeres’ genoemd, maakte voor de 19de eeuw deel uit van een immens heidegebied “het verloren Cost” in het noorden van Torhout en eigendom van het land van Wijnendale.
In 1790 kreeg grootgrondbezitter, de familie de Pottere d’Indoye, dit domein in handen en bouwde er een jachthuis, d’Aerdenhutte. In het jaar 1860 kocht ir. August de Maere een groot deel van het domein van de familie de Pottere, liet het landhuis slopen en bouwde tussen 1869 en 1871 het huidige neogotische kasteel naar een ontwerp van architect Schadde. Het park werd aangelegd door tuinarchitect Fuchs, dit in Engelse stijl. Daarna bleef het domein het buitenverblijf van de familie de Maere d’Aertrycke tot in 1991 er een contact kwam met het West-Vlaams provinciebestuur om het domein een publieke bestemming te geven.
Een gedeelte van dit domein is West-Vlaams provinciedomein en is toegankelijk voor het publiek. Het kasteel werd omgevormd tot luxehotel-restaurant en congrescentrum door de toenmalige organisatoren van Rock Torhout.
  Gemeente Torhout
Kasteel is thans hotel-restaurant en event-locatie
Website: www.kasteeldaertrycke.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.