Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Ten Berghe Terug naar boven
 
Link naar afbeelding Ten Berghe
Het goed Ten Berghe, gelegen op ongeveer 3km van het centrum van Brugge en ontstaan als oude heerlijkheid en leengoed van de Graaf van Vlaanderen, werd een eerste maal vernoemd in een document in 1267.
Voor 1390 was Jonkheer Jan Walhier de eigenaar. Hij verkocht het goed aan de familie Van Rooden. Er bestond toen ongetwijfeld al een jachthuis dat in de zestiende eeuw verwoest werd door voorbijtrekkende soldaten. Op die plek bouwde de bekende Brugse burgemeester Nicolaas Despars (1522-1597) een klein kasteel. Burgemeester Despars woonde er van 1567 tot aan zijn dood.
In 1610 ging het domein door erfenis over aan de familie de Croeser de Berges. Pas in het begin van de 19de eeuw ging het goed dan over aan de familie van Caloen de Basseghem. Het kasteel onderging een grondige facelift in neogotische stijl door architect, stijlvirtuoos Joseph Schadde, ontwerper van vele kastelen. In de loop van 2003-2004 worden saneringswerken uitgevoerd aan het volledige kasteel in functie van de ingebruikname als bed & breakfast.
Thans kan men genieten van een verblijf in het prachtige decor van het kasteel “Ten Berghe” in het mooie Brugse Ommeland.
  Gemeente Koolkerke
(Deelgemeente van Brugge)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.