Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel de Cellen Terug naar boven
 
Kasteel de Cellen
 
Kasteel de Cellen is een schoolvoorbeeld van een geslaagde herbestemming van erfgoed die door hoge onderhoudskosten dreigen te verdwijnen.
Van dit kasteel is er voor het eerst sprake van een hofstede in de tweede helft van de 18de eeuw met Thérèse Vleys de Westvoorde als eigenares.
Begin 19de eeuw laat Ridder Louis de Bie de Westvoorde (burgemeester van Beernem en vanaf 1830 ook van Oostkamp) het bestaande goed verbouwen tot een classicistische herenwoning. In 1873 werd een deel van de herenwoning afgebroken en herbouwd tot het huidige neorenaissance kasteel, naar een ontwerp van de bekende Antwerpse architect Jozef Schadde.
Een groep rond zakenman, Luc Beke, koopt in 2010 het domein van de laatste eigenaar, de familie van der Plancke. Heel opmerkelijk is dat het kasteel, koetshuis en paardenstallen, met respect voor het historisch karakter, werden omgetoverd tot een modern kantoorgebouw door het Brusselse architectenbureau Este en het coördinatiebureau van Luc Beke.
Na een volledige restauratie werd heel snel een akkoord bereikt om het kasteel over te dragen aan Callant Verzekeringen, een verzekeringskantoor dat zich centraliseert in Oostkamp.
  Gemeente Oostkamp
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.