Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Wolvenhof Terug naar boven
 
Wolvenhof
 
Valére Vanden Bogaerde, burgemeester van Izegem, gaf de aanzet tot de bouw van twee landhuizen en een conciërgewoning net buiten het centrum van Izegem, maar het waren zijn twee oudste zonen, Emile en Gaspard, die de plannen uitvoerden. De familie Vanden Bogaerde stelde de Izegemse stadsarchitect Jules Vercoutere aan als ontwerper van de kastelen Wolvenhof, Wallemote en bijgebouwen. In 1912 werd gestart met de bouw van de kastelen en met de aanleg van de bijbehorende parken. Voor Emile was het Wolvenhof bestemd, zijn initialen vinden we op de leuning van de brug.
De stijl van het Wolvenhof verwijst duidelijk naar de 18de-eeuwse architectuur en toont hoe de opdrachtgever zich wilde spiegelen aan de rijke adellijke families uit het Ancien Regime.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het Wolvenhof bezet door de Duitsers en tijdelijk gebruikt als gevangenis. In de Tweede Wereldoorlog moest het opnieuw een bezetting ondergaan. Tot in 2006 bleven de nakomelingen van de Vanden Bogaerdes in het Wolvenhof wonen, sindsdien staat het kasteel Wolvenhof te verkommeren. Aan plannen geen gebrek, maar een nieuwe bestemming is er nog altijd niet gevonden.
  Stad Izegem
Kasteel niet toegankelijk, park te bezoeken
Website provincedomein: www.west-vlaanderen.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.