Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Zevecote Terug naar boven
 
Kasteel Zevencote
 
De vroegste vermelding van het leengoed Zevecote, dat een belangrijke rol speelde in de lokale en regionale geschiedenis van het gebied, dateert van 1258. De oudst gekende eigenaar is waarschijnlijk Ridder Gui van Vlaenderen, een bastaardzoon van Lodewijk van Nevers (1304-1346), graaf van Vlaanderen.
Het kasteel Zevecote is een uitzonderlijk voorbeeld van een laat middeleeuws kasteel met in oorsprong een L-vormige plattegrond gevormd door een diep- en breedhuis met in de oksel een hoge trap- of uitkijktoren. Constructieve elementen zoals onder meer de balkenlagen, de sporenkap en het metselwerk wijzen op een oude kern die teruggaat tot de 14de - 15de eeuw. Op het einde van de 18de eeuw en begin 19de eeuw ondergaat het gebouw enkele wijzigingen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
In 1926 werd het kasteel Zevecote, met park en neerhof (27 ha ), aangekocht door Urbain Bossuyt. Hij vormt de kasteeldreef om tot publieke weg en verkavelt en verkoopt zijn kasteelgronden voor huizenbouw, dit ten behoeve van de nieuwe Sint-Kristoffelwijk.
Het kasteel Zevecote wordt omwille van haar historische en architectuurhistorische waarde voorlopig beschermd als monument.
  Gemeente Assebroek
(Deelgemeente van Brugge)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.