Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel della Faille Terug naar boven
 
044 Kasteel della Faille
 
Het kasteel della Faille, ook wel bekent als het Minnewaterkasteel, werd gebouwd in 1893 naar een ontwerp van architect Charles De Wulf in een neogotische stijl.
Charles De Wulf, leraar bouwkunst aan de Kunstacademie in Brugge, directeur van openbare werken en stadsarchitect van Brugge, bouwde het kasteel in opdracht van bloemhandelaar Leon De Wulf. Deze handelaar had een bloemmolen langs de Kolenkaai, en was ook schepen van Brugge.
In 1936 kwam het kasteel in handen van familie della Faille. In 1980 kocht het stadsbestuur het kasteel aan en realiseerde door een uitbreiding van het park de volledige aansluiting bij het Minnewater. In 1993 gaf de stad Brugge het kasteel in erfpacht aan de NV Verba. De NV Verba verhuurde het kasteel verder aan Westinform die in het kasteel een horecazaak vestigde tot een faillissement volgde in 2008. Na zes jaar leegstand gaf deĀ NV Verba een architect de opdracht om restauratiewerken uit te voeren. Na restauratie heropende de NV Verba in 2015 op deze prachtige locatie het restaurant Minnewater.
Het kasteel valt onder het beschermd stadsgezicht van het begijnhofkwartier. In het Minnewaterpark wordt jaarlijks het Cactus-muziekfestival georganiseerd.
  Stad Brugge
Kasteel doet dienst als horecazaak
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.